UETS

Elektronik dünyası evrilerek her geçen gün yeni yeni olgular insanların karşısına çıkıyor. Günümüzde artık dijitalleşme tam anlamı ile kaçınılmaz bir hale gelmiştir. Her geçen gün de yeni bir olgu bireylerin kullanacağı hale gelmektedir. Bunlardan bir tanesi de giderek daha bilinir hale gelen ve daha çok kullanılan UETSkavramıdır. Kullanan kişilerin yaşamını ciddi anlamda kolaylaştıran bir olgu olduğu baştan net bir biçimde söylenebilir. UETSPTT A. Ş. tarafınca; gerçek olan kişiler için kimlik bilgileri, tüzel kişiler içinse tâbi olmuş oldukları sistem bilgileri esas alınarak tek ve de benzersiz bir biçimde şekilde oluşturulan UETS üzerine kaydedilen bir tebligat adresidir. UETS Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi sözcüklerinin kısaltmasıdır.

UETS Hakkında Merak Edilenler

UETS ilgiliweb ara yüz bileşenine www.etebligat.gov.tr ya da portal.etebligat.gov.tr adresi üzerinden yetkili olan kişilerce ulaşılabilir. UETS adresinin zorunlu olup olmadığına dair merak edilen olgulardan bir tanesi zorunlu olup olmadığıdır. Her ne kadar zorunlu olmayıp, isteğe bağlı olsa da KOSGEB, İŞKUR vb. kurumlara başvuru yaparken bu resmi kurumlardan gelecek olan veriler için sisteme ilgili kuruluşun kayıt olması istenen bir durumdur. Zira kurumla ilgili talimatlar bu sistem üzerinden yapılır. Tamamı ile ülkemize ait olan ve ülkemiz sınırları içinde geçerli olan bir sistemdir. UETS toplamda 15 haneden ve rakamlardan oluşur. Hiçbir biçimde değiştirilemez.

UETS için kişi ya da kurumlar kendilerine ait olan e-imza ile sisteme giriş yapıp aktivasyon işlemi yapılabilir ya da eğer kendini bu konuda yeterli hissetmiyor ise o zaman kendisine en yakın PTT şubesine giderek UETS hesabınızı aktif hale getirebilir. İlgili hesabın aktif hale getirilmesi için Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) Web Ara yüzü Bileşenine portal.etebligat.gov.tr adresinden ulaşılabilir. Bu yıl için olan ücreti yıllık bazda entegrasyon ücreti olarak sadece 100 Türk Lirası değerindedir. Ödeme PTT tarafından belirlenen adreslere belirtilen biçimde yapılır.

UETS Konusunda Nereden Destek Alınır?

Türkiye’de dijital dönüşümün güvenilir adresi olan EDM Bilişim Sistemleri ile istedikleri an, telefon ederek, bizzat firma adresine gelerek ya da kurumun WhatsApp hattı üzerinden ulaşarak bu alanda bir hizmet alabilirler. Firmada bu alanda uzman ve eğitimli beyaz yakalı çalışanlar sizin için sistemi aktif eder ve nasıl kullanacağınıza dair bilgi verirler. Firma bu alanda bilişim danışmanı statüsünde çalışır. Hizmet fiyatı ise son derece uygundur. Müşteriler duruma ve tercihlerine göre, kart ile ödeme, firma hesabına ödeme ya da kurumun adresinde iseler elden nakit ödeme yaparlar. Fiyatlara KDV ve UETS akreditasyon ücreti dahildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir