DOWN ŞEFLER MUTFAKTA TÜM HÜNERLERİNİ SERGİLEYECEK

Uluslararası Down Sendromu Federasyonu (UDF) ve Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) iş birliğiyle hazırlanan “Down Şefler Mutfakta” projesi kapsamında Down Sendromlu bireyler, TAFED’in şefleriyle mutfağa girerek maharetlerini sergileyecek.

Toplumda farkındalık yaratmayı ve Down Sendromlu bireylerin yeteneklerini ortaya çıkararak onları topluma entegre etmeyi hedefleyen bir sosyal sorumluluk girişimi olan “Down Şefler Mutfakta” projesi, Down Sendromlu bireylerin potansiyellerini keşfetmelerine ve özgüvenlerini artırmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Proje hakkında bilgi veren Uluslararası Down Sendromu Federasyonu Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay, “Türkiye’nin gastronomi alanında en büyük çatı kuruluşu TAFED iş birliği ile Türkiye’nin dört bir yanında belirlenecek noktalarda Down Sendromlu bireylerle şefleri mutfakta bir araya getiren özel etkinlikler gerçekleştireceğiz. Ünlü restoranlarda hayata geçirilecek mutfak etkinliklerinde TAFED’in şef mentorları, Down Şeflere mutfakta eşlik edecek ve birlikte birbirinden özel yemeklere imza atıp, misafirlere sunumunu gerçekleştirecekler” dedi.

Down Sendromlu bireylerin potansiyellerini keşfetmelerine ve özgüvenlerini artırmalarına yardımcı olmak için yola çıktıklarını söyleyen Tuncay, “Down Şefler Mutfakta” projesi ile ülkemizdeki Down Sendromlu bireylerin istihdama ve toplumsal hayata tam katılımlarını sağlamak istiyoruz. Aynı zamanda, toplumun genelindeki yanlış tutum ve algıları da değiştirmeyi hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir